Lycia ir vidēji agrīna zemeņu šķirne.
Lycia ir jauna, vidēji agrīna zemeņu šķirne ar izcilām īpašībām.
Vidēja auguma augi, ar daļēji stāvu kātiņu un daudzām ūsām.
Piemērots audzēšanai gan siltumnīcās, tuneļos, gan atklātā zemē, laukos.
Šķirnei Lycia ir laba izturība pret galvenajām zemeņu slimībām.
Šķirne ir ļoti produktīva.
Lycia ogām ir tāds pats nogatavošanās laiks kā Asia zemeņu šķirnei.
Ogas ir nedaudz iegarenas, ļoti regulāras formas, viegli noplūktas, ļoti labi turas nenovāktas, reti bojātas. Var vākt ik pēc 3-5 dienām – tā ogas ir vieglāk pārdot. Ilgā nogatavināšanas loga dēļ ogas uzkrājas daudz cukura.
Ogu miza ir spēcīga, ļoti izturīga pret pieskārienu, savāktās ogas labi uzglabājas vairākas dienas. Ogas var pārvadāt lielos attālumos.
Audzējot tuneļos, no viena auga var savākt 0,8 - 1 kg. zemenes.
Kad šopavasar audzējām siltumnīcā un uz lauka, ogu svars bija līdz 32 gramiem.
Ogu krāsa ir spilgti sarkana un nekad nesasniedz tumšu krāsu, pat ja tās novāc vēlu.
Ogas ir vienas no gardākajām - intensīva garša un spilgts aromāts, ļoti sulīgas, ļoti saldas (8-9 balles pēc Briksa skalas), ar patīkamu skābenumu.
Ogu garša ir laba arī tad, kad ogas nav pilnībā nogatavojušās.
Mūs ļoti iespaidoja ogu garša.
Vidēja auguma augi, ar daļēji stāvu kātiņu un daudzām ūsām.
Piemērots audzēšanai gan siltumnīcās, tuneļos, gan atklātā zemē, laukos.
Šķirnei Lycia ir laba izturība pret galvenajām zemeņu slimībām.
Šķirne ir ļoti produktīva.
Lycia ogām ir tāds pats nogatavošanās laiks kā Asia zemeņu šķirnei.
Ogas ir nedaudz iegarenas, ļoti regulāras formas, viegli noplūktas, ļoti labi turas nenovāktas, reti bojātas. Var vākt ik pēc 3-5 dienām – tā ogas ir vieglāk pārdot. Ilgā nogatavināšanas loga dēļ ogas uzkrājas daudz cukura.
Ogu miza ir spēcīga, ļoti izturīga pret pieskārienu, savāktās ogas labi uzglabājas vairākas dienas. Ogas var pārvadāt lielos attālumos.
Audzējot tuneļos, no viena auga var savākt 0,8 - 1 kg. zemenes.
Kad šopavasar audzējām siltumnīcā un uz lauka, ogu svars bija līdz 32 gramiem.
Ogu krāsa ir spilgti sarkana un nekad nesasniedz tumšu krāsu, pat ja tās novāc vēlu.
Ogas ir vienas no gardākajām - intensīva garša un spilgts aromāts, ļoti sulīgas, ļoti saldas (8-9 balles pēc Briksa skalas), ar patīkamu skābenumu.
Ogu garša ir laba arī tad, kad ogas nav pilnībā nogatavojušās.
Mūs ļoti iespaidoja ogu garša.